Uudised

Emakeelenädal

Categories: Uncategorized

emakeelepäev9.–13. märtsil korraldasid meie eesti keele õpetajad Hiie Münt ja Maili Nurme toreda emakeelenädala.
Kolmapäeval toimus mõistatuste võistlus, kus iga klassi esindas paari-kolmeliikmeline võistkond. Noorematest klassidest oli parim 5. klassi võistkond, samuti oli väga tubli 2. koha saanud 1. klassi meeskond. Vanemas vanuserühmas võitsid Mattias-Henry ja Markus 9. klassist.
Nädala sees kirjutasid pea kõik õpilased esitähtluuletuse käändenimetuse või -küsimuse alusel. Vahvaid luuletusi saab näha ka uue veerandi algul saali seintel.
Reedel hindasid õpilased ja õpetajad ilukirjavõistlusel osalenud õpilaste töid ja enim hääli sai 2. klassi õpilase Riin-Marii tekst.
Samuti katsetasid mõned 6.–8. klassi õpilased veerandi viimasel päeval üleriigilise e-etteütluse kirjutamist ja kõik kohalolnud õpilased võistlesid käänamises ning esimene klass pööramises. 5.–9. klassi õpilastest suutsid veatult käänata sõna “vesi” Gloria (6. kl) ja Heleen (8. kl). 1.–4. klass olid oma võistlusel väga tasavägised ning kõiki osalejaid premeeriti kommidega.
Suur tänu kõigile hakkajatele osalejatele!